fzhome1

Faris Zahari Takaful

Plan Hibah Takaful terbaik buat keluarga tercinta.

Sudahkah Anda Menyediakan Perlindungan Buat Waris Anda Yang Tersayang Jika Anda Tiada?

Apakah Hibah Takaful?

Hibah bermaksud hadiah. Dalam konteks hibah takaful, ia merupakan satu pemberian yang dibuat oleh peserta takaful secara sukarela dengan menghadiahkan faedah takaful kepada pihak ketiga. Pengendali takaful akan membayar faedah takaful kepada penerima hibah apabila peserta takaful meninggal dunia, tertakluk kepada terma dan syarat seperti yang termaktub di dalam sijil takaful.

Penerima HIBAH tersebut merupakan penerima MUTLAK dan PAMPASAN HIBAH TAKAFUL tersebut adalah terkecuali daripada pengurusan harta pusaka dan dalam pecahan bahagian faraidh. Hibah Takaful adalah Hibah Bersyarat. Ia dilindungi oleh Akta Perkhidmatan Kewangan Islam 2013. Hibah Takaful juga terpakai untuk warga islam dan bukan islam.

CLAIM HIBAH YANG BERJAYA

ANTARA BERITA APABILA TIADA HIBAH

“Dengan hibah takaful, anda boleh ‘menghadiahkan’ suatu jumlah wang ringgit daripada pelan takaful anda kepada waris pilihan anda. Contohnya, isteri, suami, anak anda, ahli keluarga atau boleh dihadiahkan kepada bukan waris sebagai penama individu seperti anak angkat mahupun teman rapat”

KEPENTINGAN & KELEBIHAN HIBAH TAKAFUL

SELESAIKAN HUTANG

Jiwa orang yang berhutang akan tergantung selagi dia tidak melunaskan hutangnya terlebih dahulu.

Serta dosa berhutang tidak terampun kecuali dihalalkan oleh si pemiutang tersebut walaupun mati. Dengan instrumen hibah, hutang si mati boleh dilangsaikan.

PENGGANTI PENDAPATAN

Jika gaji kita RM5,000 sebulan, dengan dana hibah takaful RM200,000 maka ia dapat bertahan selama 40 bulan / 3 tahun 4 bulan.

PENERIMA MUTLAK

Hibah takaful adalah 100% milik mutlak penerimanya. Waris tak perlu risau tentang isu perebutan harta.

PROSES TUNTUTAN LEBIH CEPAT

Tuntutan harta pusaka biasanya memakan masa 6 bulan hingga 2 tahun.

Sedangkan waris yang ditinggalkan memerlukan wang segera untuk uruskan kehidupan harian seperti makan minum, pakaian, bayar rumah, kenderaan, bil utiliti dan sebagainya. Melalui hibah, prosesnya jauh lebih cepat; sepantas 14 hari bekerja, duit terus dimasukkan ke dalam akaun bank penerima. Tak perlu bersusah ke sini sana.

TIADA KOS GUAMAN

Ini antara faktor penting kenapa hibah takaful penting. Jika anda mengambil sijil hibah takaful bernilai RM200,000 maka penerima akan dapat RM200,000 juga. Tiada bayaran proses atau berkurangan.

AKAUN TIDAK DIBEKUKAN

Ya, perkara ini amat merisaukan sesiapa sahaja. Mungkin sebelum kematian boleh keluarkan duit dengan izin suami. Bila kena block memang jadi masalah besar. Lebih kritikal jika isteri suri rumah sepenuh masa. Mana nak cari duit?

Kronologi Hibah Takaful

Apabila pemegang polisi MENINGGAL DUNIA, pampasan Hibah Takaful akan terus diberi kepada PENAMA HIBAH 100%. Orang luar yang TIADA penama dalam Hibah Takaful TIADA HAK untuk menuntut.

Apabila pemegang polisi didiagnos HILANG UPAYA KEKAL selamanya, pampasan akan diberikan terus kepada PEMEGANG POLISI. Polisi hibah takaful akan tamat selepas bayaran pampasan hilang upaya kekal diserahkan.

Apabila pemegang polisi didiagnos PENYAKIT KRITIKAL, pampasan penyakit kritikal akan dibayar JIKA ADA. Seterusnya polisi akan terus BERSAMBUNG secara PERCUMA hingga tarikh matang polisi.

Kawan kawan,

Selain hibah kematian biasa, ia juga memberi kenaikan manfaat berganda dalam kes meninggal kemalangan.

Apa maksudnya?

Contoh suami ambil Hibah RM500,000 dan ditakdirkan meninggal akibat kemalangan ke tempat kerja. Pampasan hibah yang diterima oleh isteri adalah 2× ganda nilai iaitu RM1,000,000😱😱😱

Dengan sumbangan bulanan yang cukup rendah serta tempoh masa terhad, jom segera rancang hibah takaful demi keluarga tersayang.

Tawaran istimewa ini adalah terhad. Jom lekas sebelum terlambat. Siapa cepat, dia dapat, isteri pun makin sayang!!

Siapa yang layak menerima hibah takaful?

Pemberi hibah takaful (peserta takaful) boleh menghibahkan faedah takaful kepada sesiapa sahaja yang diinginkan, tanpa mengira hubungan, agama mahupun bangsa. Tetapi ianya lebih afdal jika hibah takaful tersebut diberikan kepada ahli keluarga terdekat (isteri/suami atau anak-anak) sebagai tanda kasih sayang.

Adakah hibah takaful hanya akan terlaksana selepas kematian peserta takaful (pemberi hibah)?

Ya, pembayaran faedah takaful akibat kematian peserta takaful hanya akan dilakukan setelah kematian peserta takaful.

Rancang dan lindungi masa depan keluarga tersayang.

Perancangan legasi yang baik dan berkesan adalah amat penting buat keluarga kerana ia memudahkan waris untuk menguruskan harta peninggalan tanpa perlu melalui proses pembahagian harta yang rumit, sekaligus dapat meneruskan kehidupan seharian dengan tenang.

KENALI SAYA

Nama diberi Ahmad Faris Bin Zahari. Merupakan seorang Expert Takaful Advisor yang Berdaftar di bawah MALAYSIA TAKAFUL ASSOCIATION daripada AGENCY AL ISRA’ GROUP SDN BHD, Berasal daripada Kelantan dan menetap di Selangor.

Tujuan saya dalam bidang Takaful Consultant ini ialah, untuk berkongsi kesedaran kepada seluruh rakyat Malaysia, tentang betapa pentingnya Hibah Takaful dalam kehidupan kita pada hari ini.

Takaful bukan sahaja untuk orang miskin dan bukan juga untuk orang kaya.Takaful hanya untuk orang macam anda yang mempunyai kesedaran tinggi.

Sesungguhnya segala apa yang kita lakukan hari ini mempunyai risiko, bahkan saat kita tidak melakukan apa-apa sekalipun. Belum menjamin kita sentiasa sihat dan selamat.

Dan sungguh perbuatan yang memiliki risiko terbesar adalah membiarkan keluarga anda tanpa di lindungi dengan plan hibah takaful .

Al Isra Group merupakan agency takaful bumiputra terbesar di Malaysia yang berpengalaman hampir 20 tahun menguruskan urusan takaful client dengan cemerlang, Al Isra Group juga mempunyai men power hampir 3000 Agent dan mempunyai hampir 30 branch di seluruh negeri dalam Malaysia. Al Isra group juga mempunyai misi yg jelas untuk membantu rakyat Malaysia mendapatkan plan perlindungan takaful.

KENAPA ANDA PERLU PILIH SAYA?

3 Tahun pengalaman sebagai perunding kewangan FWD Takaful sepenuh masa.

Hampir 300 Polisi dibawah jagaan saya.

Berpengalaman menguruskan claim takaful.

Berpengalaman menguruskan claim medical card.

Berpengalaman menguruskan hibah bernilai jutaan ringgit.

Berpengalaman menguruskan claim sakit kritikal.

Komited dalam bekerja.

Mesra pelanggan.

Mudah dihubungi.

Anda berhak mendapat FREE QUOTATION & ADVICE Sebelum Memilih.

Tiada paksaan dan Flexible.

Saya bersama Agensi Bumiputra Terbaik & Terbesar di Malaysia (Al Isra Group Sdn Bhd).

ANTARA PELANGGAN HIBAH TAKAFUL

TESTIMONI PELANGGAN HIBAH TAKAFUL

Waktu yang terbaik untuk apply hibah takaful adalah SEKARANG!!! Caruman bermula serendah RM100 sahaja demi keharmonian keluarga anda.

ANDA MASIH BERFIKIR LAGI? JANGAN TUNGGU LAGI. DAPATKAN SEBUT HARGA HIBAH ANDA SECARA PERCUMA SEKARANG JUGA!!!

ISI BORANG DI BAWAH UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA SECARA PERCUMA . SAYA AKAN MENGHUBUNGI ANDA DENGAN KADAR SEGERA.

    ADA PERTANYAAN LANJUT?

    SOALAN-SOALAN LAZIM

    Ok Begini. First, awak bekerja ditempat yang berisiko tinggi seperti Letupan, Gas Leaking, dan Falling Object. Memang kene sediakan Hibah. Tips daripada saya, awak allocate kan duit gaji awak tu untuk bayar Takaful lumpsum selama 3 ke 6 bulan. Jadi bila putus job, dah tak perlu risau lagi. Saya tahu, sekali awak dapat gaji mesti berlepuk-lepuk kan. Masa tu memang tak ingat dunia dah, hehehe. Saya ada ramai kawan bekerja di tempat sebegini.

    Bagus soalan ni. Ok macamni, insurans company awak tu cover awak ditempat kerja je tau. Risiko awak pergi dan balik kerja, company tak tanggung. Lagi satu, lepas awak pencen atau diberhentikan kerja, automatik company dah tak cover. Kalau lepas pencen baru nak ambil Hibah, mintak maaf memang dah mahal. Itupun kalau awak masih sihat lagi.

    Macamnilah… Jika Family awak memang betul-betul mengharapkan income sepenuhya daripada awak, memang WAJIB kene ada Hibah ni. Nampak seperti berat. Tetapi berat lagi buat mereka, jika awak tak tinggalkan sesuatu setelah kita tiada nanti. Inilah ikhtiar kita buat Family. Urusan lain kita serahkan pada yang Maha Kuasa. Yang penting awak dah berusaha & berikhtiar. Asingkan kewangan siap2 untuk Takaful. In shaa Allah.

    Ya, boleh dikemaskini dari semasa ke semasa. Minta bantuan Agent Takaful untuk kemaskini.

    Kerana awak bujang lah awak perlu ada hibah, sebab bila nanti awak dah berkahwin, umur pun sudah meningkat, confirm caruman Takaful awak lebih tinggi. Ketika itu, belum tentu kita masih lagi sihat seperti biasa. Rugi bila sudah ada sejarah sakit ni. Inilah peluang yang terbaik buat awak sebenarnya.